Субота, 20.04.2024, 16:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Білогірська районна централізована бібліотечна система

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Статистика


Головна » 2017 » Травень » 30

          Життя… Яке воно складне і не передбачуване. І в кожної людини по-своєму складається доля. Доля розкидає людей світами. І стається так, що відбивається людина від роду. Відбивається далеко, в чужі краї, країни. Там пускає своє коріння, створює свою сім’ю, народжує дітей, виховує онуків. Але на чужій землі…

           Однак залишається поклик крові. І цей поклик кличе, не дає спокою і залишає людина заповіт своїм дітям, онукам відвідати рідну землю , поклонитися могилам предків. Так склалася доля Корицького Івана Андрійовича. Народився в селі Воробіївка. Тут прожив з батьками, пройшло його дитинство, юність.

          Але страшна війна змінила долі людей. Забрали Івана на примусові роботи в Німеччину. Працював він у місті Гановер. Важко працював. Чекав визволення. Визволили англійці. Дуже хотілося додому, але за Сталінського режиму такі остарбайтери,  як Іван ( а він був поляк за національністю) вважалися зрадниками і на рідній землі їх могли вислати на заслання у Сибір. Не став хлопець ризикувати і поїхав з англійцями в Англію. І ось 21 травня приїхали у Воробіївку  дочка Хелена і внук Том громадяни Англії. А приїхали  вони  на прохання свого батька і дідуся  І. А. Корицького. Адже він, як сказала дочка все своє життя жив в Англії, а душа і серце його були у рідній Воробівївці. Хлібом-сіллю на вишитому рушнику зустрічали воробіївчани своїх гостей. Це була пам’ятна подія. Таке буває нечасто  і подібні зустрічі не забуваються. Як свою рідню зустрічали односельці гостей. Звичайно, гості були захоплені та здивовані. Цілували хліб, які піднесли їм діти . Вони зустрілися із людьми села, які змогли розповісти про їх родину , показали хату де жив їх батько і дід. Багато цікавої  інформації одержали вони із розповідей людей .

          Хелена подарувала альбом фотографій, які батько зберіг ще із часів війни на яких є обличчя наших односельчан, які були разом на примусових роботах у Німеччині. А також грошовий дарунок сільським дітям.

          Наші гості, на жаль, не розуміли української мови, але із цим відмінно справилася  Ткачук Тетяна  Зурабівна .

          Учасники фольклорно-етнографічного колективу «Криниця» подарували гостям українську пісню. Можливо, колись у житті батько співав нашої української, бо коли зазвучала пісня, не розуміючи слів  Хелена плакала і по закінченню пісні цілувала усіх учасників колективу, а вони подарували їй свій сувенір на згадку про наше село.

          Відвідали гості і сільське кладовище , де поховані їхні дід і бабуся та брат Івана Андрійовича – Ананій. Саме на цій могилі вони поставили фотографію свого батька і дідуся і висипали землю, яку привезли із Англії .

          На цьому святому місці  Хелена перехрестившись сказала : «Нарешті, я здійснила мрію батька».

         Вдячні гості сільському голові Кордонцю В. М. за щедрий прийом .

         Залишили свою адресу,  просили ще розшукати їх рідню.

          І поїхали з незабутніми враженнями про рідне батькове село, гостинних, добрих, щирих людей.

Переглядів: 558 | Додав: Іванівна | Дата: 30.05.2017 | Коментарі (0)

          18 квітня співпало два чудових свята – це Міжнародний день музеїв та Всесвітній день вишиванок. В Білогірському районному історико-краєзнавчому музеї була представлена виставка вишивок, зібрана і організована спільно працівниками районної бібліотеки та музею. На виставці були представлені персональні роботи вишивальниць з різних сіл району, а саме: Довгалюк Тетяна Олександрівна - с. Корниця;

Денищук Надії Борисівни  - с. Миклаші;

Кузьмук Людмили Василівни – с. Окіп;

Воздецької Наталії Володимирівни – с. Карасиха.

       19 квітня з виставкою вишивок в музеї ознайомлювалися школярі Білогірського НВК, учні 4-х класів. Вони мали змогу не тільки милуватися різномаїттям вишивок, але й запитати самих вишивальниць, що їх цікавило. Зустріч з вишивальницями організували працівники бібліотеки та музею. З запрошених вишивальниць були присутні:

 Довгалюк Тетяна Олександрівна - с. Корниця;

Денищук Надії Борисівни  - с. Миклаші.

    Зустріч розпочав директор музею Кадук І. П., який представив присутнім вишивальниць. Провідний бібліотекар районної бібліотеки Крисюк С. О. вручила невеликі подарунки і привітала гостів і запрошених із Всесвітнім днем вишиванки.

Переглядів: 487 | Додав: Іванівна | Дата: 30.05.2017 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
  •    
       

                


  • БІЙ ПІД КРУТАМИ


    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz