Четвер, 28.03.2024, 13:26
Вітаю Вас Гість | RSS

Білогірська районна централізована бібліотечна система

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Статистика


Головна » 2016 » Липень » 8 » Презентація книги поета Білогірщини Віталія Прокоповича "Червоні сльози України"
15:26
Презентація книги поета Білогірщини Віталія Прокоповича "Червоні сльози України"

Кожна поетична зустріч – це теплота спілкування, радість від занурення у цілющі джерела поетичного слова, яке єднає всіх спраглих, прагнучих до творчих пошуків. З-правіку джерелом духовного багатства була книга.

      Нещодавно світ поезії поповнився новою збіркою — «Червоні сльози України» Віталія Анатолійовича Прокоповича. Видана книга в цьому році. А презентація  даного видання відбулася  8 липня 2016 року в Білогірській районній бібліотеці для дорослих. Вступом  до книги є щирі слова голови Білогірської районної ради Василя Мельника та депутата Хмельницької обласної ради, генерального директора ТОВ НВА «Перлина Поділля» Сергія Іващука, завдяки яким  збірка побачила світ.

         Серед запрошених на презентацію, яка пройшла в особливій, затишній атмосфері, були Василь Мельник, голова районної ради, Віктор Гребенюк, заступник голови райдержадміністрації, Віктор Поліщук, секретар Білогірської селищної ради, Тетяна Лісняк, голова Мокроволянської сільської ради.

         Власне будь –яка справа починається з ідеї. Народження цієї збірки можна охрестити тандемом творчості та дружньої підтримки, бо ж коли Василь Мельник зустрівся з Віталієм Прокоповичем «за чашкою кави», а саме під такою назвою пройшла акція, організована центром соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, спілкувалися щиро та відверто. Тоді й юнак передав свої вірші Василю Васильовичу, котрий став першим рецензентом.

         – Порадившись із Сергієм Іващуком, ми вирішили, що повинні підтримати талановитого земляка, - розповідає Василь Мельник під час презентації книги. – Поезія Віталія пронизана любов’ю до Батьківщини, щирим патріотизмом, вірою в світле майбутнє України. В свої вірші Віталій виклав свою душу, свої погляди  на життя, на війну, жорстокий і немилосердний світ. Він закликає  народ до боротьби за життя, за Україну, за рідних і дітей. Його поезія дуже актуальна на сьогоднішній день.

         Також до присутніх звернувся Валентин Лосовський, представник громадської організації «Сяйво Перлини», який передав автору щирі вітальні слова від депутата обласної ради, генерального директора ТОВ НВА «Перлина Поділля» Сергія Іващука.

         Серед тих, хто допомагав у видавництві книги й художниця Інна Самуляк. Під час свого виступу вона зауважила, що з Віталиком знайома давно й навіть не могла подумати, що її малюнок стане обкладинкою книги.

         – Такі люди, як Віталій Прокопович змінюють світ, - зауважила Анжела Дзицюк, завідувач сектору культури та релігій Білогірської РДА, яка до –речі, редагувала рукописи поета й вирішувала організаційні питання з видавництвом «Лілія», – адже він щирий, відвертий й випромінює непоборимий оптимізм. Бо кожен вірш Віталія – це якась життєва історія, уривок долі, і кожне слово сказане поетом – це заклик не проживати життя даремно, а щось неодмінно робити – любити, творити, вірити, відчувати. Й приємно, коли отакими буденними справами допомагаєш людині здійснити свою мрію.

         Привітати талановитих земляків Віталія Прокоповича та Інну Самуляк завітала й Тетяна Лісняк, голова Мокроволянської сільської ради.

         Автор любить свій край. І це – закономірно, бо, як співається у пісні, «не можна Вкраїну любити, як краю не будеш любить». І про це Віталій пише у віршах «Я – українець», «Сльози України»,  «О, люде мій, за що ти землю кров’ю кропиш», «Від Донбасу до Говерли». Любов до рідного краю, до України ввібрав Віталій з молоком матері. Тато і мама – це найперші з авторитетів, на яких базується світ для дитини, ґрунтується віра в людей, у все добре, гарне й чесне. Найкращий друг і порадник поета – його батько Анатолій Прокопович. Він у своєму виступі дякував меценатам й зауважив, що важко повірити, що книга його сина – це уже реальність.

         Розчулений і зворушений таким гарним та задушевним заходом й сам поет – початківець.

         – Я дякую усім, хто прийшов мене підтримати й тим, хто вірить в мій талант. У цій збірці менше любові і більше біди, як, мабуть, і по всій країні. Це збірка почуттів, емоцій, які бентежили мою душу, коли Схід України сколихнула неоголошена війна, – розповів Віталій про Музу, яка його надихала на написання віршів. А також подарував присутнім авторську пісню.

         Підсумувала творчу зустріч Галина Мартинюк, директор Білогірської районної централізованої бібліотечної системи:

         – На поезіях нашого місцевого патріота виростатиме молоде покоління борців за волю і незалежність рідної України. Творчий доробок Віталія Прокоповича стане, без сумніву, мудрим моральним та патріотичним порадником читачам різних поколінь. А для нас, працівників бібліотеки, це безперечно гарний подарунок.

         Під час презентації Віталій Прокопович на кожній книзі поставив автограф й роздав їх для бібліотекарів району, котрі були присутні на заході. Тепер книга «Червоні сльози України» є в кожному куточку Білогірщини й жителі району зможуть познайомитися з творчістю молодого автора.

         Олена ФЕСЮК, бібліограф РЦБС

         ФОТО О.ШАЙНОГИ

    

Переглядів: 1061 | Додав: Іванівна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
  •    
       

                


  • БІЙ ПІД КРУТАМИ


    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz