П`ятниця, 19.04.2024, 11:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Білогірська районна централізована бібліотечна система

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Статистика


Головна » 2016 » Березень » 18 » Привітати з дев'яностим роком народження
16:07
Привітати з дев'яностим роком народження

Життя прожити - не поле перейти...

А прожити 90 літ - це своєрідний подвиг, не рахуючи навіть того, що підкидало це життя на перехрестях долі.                

Галина Францівна Денисюк з села Тихомель з легкою усмішкою згадудує прожиті роки. Всього було: підкидала доля і солодкий мед, і гіркий полин.                В сім років залишилась дівчинка сиротою - померла мама. Рідною стала тітка, старалась не обділити батьківською любов"ю.                                                                                             

З непідробним жахом розповідає Галина Францівна про час голодомору: "Не дай, Бог, пережити таке нашим  потомкам... Інколи здавалось, що не виживем, кожен день проживали, як останній..."

А потім була війна... Ці 1418 днів не витерли з пам'яті ні дні, ні роки. Ніби вчора... Враз обличчя старенької жінки розгладжує якась приємна згадка. І в спогади вплітаються миті любові - це чоловік, Федір Адріанович. За спільно прожиті роки подарувала йому двох синів, зростила їх, дала дорогу в життя. Тепер радують внуки і правнуки. З нетерпінням чекає бабуся їх у гості, бо живе сама - розлетілись діти з батьківського гнізда, забігають допомогти, відвідати, поговорити. Любов до землі пройшла з бабусею Галею через усі 90 літ. Все життя працювала у рільничій бригаді, вирощувала буряки. А тепер залюбки порається на городі, не звикла сидіти без діла.                             

  А ще любить Галина Францівна читати. Захоплення книгою пронесла теж через усе життя. В творах класиків знаходить відраду, вечорами проживає чужі долі і порівнює їх зі своєю. Життя, на жаль, минає дуже швидко. Нам здається, що дитинство ніколи не закінчиться і ми не станемо дорослими. Але спливають дні, місяці, роки, непомітно відлітають у спогади дитячі літа, приходить юність, потім зрілість, а потому - і невблаганна старість. 90 років - це поважний вік. Дай, Бог, прожити Вам, Галино Францівно, ще чимало літ під Божим і людським благословінням. Хай будуть щедрими літа на любов рідних, повагу близьких і шану односельчан.

Привітати  з дев'яностим роком народження Галину Францівну зійшлися рідні і близькі. На ювілейне свято завітав і сільський голова Кордонець В.М. з місцевими культпрацівниками. Щирі слова шани злетіли ввись з побажаннями многая літ...          

                     

                                                       Сільський  бібліотекар       Г. Пташнік

Переглядів: 310 | Додав: Іванівна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
  •    
       

                


  • БІЙ ПІД КРУТАМИ


    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz