П`ятниця, 26.04.2024, 00:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Білогірська районна централізована бібліотечна система

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Статистика


Головна » 2015 » Жовтень » 26 » 80-річчя Бориса Олійника
10:48
80-річчя Бориса Олійника

І матір надихне на пісню

 

Під такою назвою у районній бібліотеці для дорослих пройшов захід, присвячений 80-річчю українського громадського діяча, поета Бориса Олійника. Захід був організований спільними зусиллями працівників районної бібліотеки та районного будинку культури, дитячої школи мистецтв. Працівниками  бібліотеки для дорослих була підготовлена книжкова тематична виставка «Б’ють у крицю літа».

Активно та плідно з районною бібліотекою співпрацює і Білогірський навчально-виховний комплекс. Цього разу на літературно-музичній зустрічі були присутні учні 8 класів та їхні педагоги.

Під час заходу присутніх ведуча Олена Фесюк познайомила не лише з біографією Бориса Олійника та його творчим шляхом, а й особливу увагу приділила його музі, сивій ластівці – Матері. Адже, найвідоміші твори Бориса Ілліча ніколи й нікого не залишать байдужими, бо усі пориви душі за допомогою поетичного слова возвеличують матір.

Лірика Бориса Олійника вражає. Особливо його поезія, присвячена матері. Адже зростав він, вдовиний син, під опікою матері, бабусі та тіток. Для Олійника мати – це міра всього чесного та людяного в житті, міра совісті. Він порівнює Матір із сонцем. Вона – сива ластівка, сиве сонечко. Ця сильна волею жінка мужньо терпіла свою вдовину долю.

Саме слова поезії та слова «Пісні про матір» поклали на музики і вони зазвучали, правда уже піснями, у кожній українській оселі. Для присутніх на заході такі музичні дарунки лунали у виконанні солістки Оксани Писаренко.

Варто відмітити, що з віршем «Пісня про матір» Борис Олійник став в одну шеренгу як рівний з рівними  зі своїми вчителями М. Рильським, В. Сосюрою, А. Малишком.

На захід також були запрошені гості, котрі роблять свої перші кроки, проявляючи себе у поетичній та прозовій творчості. Зокрема, про велику роль творчого доробку Бориса Олійника в українській літературі говорила А.Дзицюк, завідувач сектором культури та релігій. Зі своєю творчістю присутніх познайомила і Юлія Бойко, учасниця поетичного гурта «Рідне слово», що діє при районному будинку культури, котра прочитала нарис «Мама».

Підводячи символічні підсумки, ведуча Олена Фесюк запросила учнів Білогірського НВК більш детально ознайомитися з творчістю Бориса Олійника і, черпаючи в них натхнення, теж писати вірші, присвячуючи їх матерям.

Працівники читального залу для дорослих підготували виставку літератури «Б’ють у крицю літа».

Переглядів: 415 | Додав: Іванівна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
  •    
       

                


  • БІЙ ПІД КРУТАМИ


    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz