П`ятниця, 19.04.2024, 04:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Білогірська районна централізована бібліотечна система

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Статистика


Головна » 2016 » Лютий » 23 » В селі Залужжя відкрили меморіальну дошку Герою Небесної Сотні Олександру Подригуну
17:08
В селі Залужжя відкрили меморіальну дошку Герою Небесної Сотні Олександру Подригуну

В селі Залужжя відкрили меморіальну дошку Герою Небесної Сотні Олександру Подригуну

20 лютого вся країна буде відзначати другу річницю подій на Майдані. Два роки тому у серці нашої держави лилася кров й гинули люди, які не бажали миритися з свавіллям олігархів, не бажали ставати покірними рабами. Вони скинули тиранію й подарували нам надію та віру в краще майбутнє, краще й справедливе життя. Однак дорогою ціною далась перемога сотня наших братів не повернулася додому, а навіки полягла від куль снайперів та рук покидьків-тітушок.

Серед списку героїв є й наш земляк  Подригун Олександр Володимирович,  який народився 23 січня 1972 року у селі Залужжя. 21 лютого 2014 року був жорстоко побитий, внаслідок чого отримав важкі тілесні ушкодження. Його знайшли на вулиці Лісовій у Києві з розбитою головою, череп проломили так, що кістки увійшли у мозок. Був шпиталізований до однієї з київських лікарень, де і помер 23 лютого 2014 року. Похований у рідному селі.

Напередодні Дня пам’яті Героїв Небесної сотні в селі Залужжя відбулося відкриття меморіальної дошки О. Подригуну, яка розміщена на фасаді школи де колись навчався герой.

 На відкритті дошки були присутні учні школи, педагоги, не байдужі односельчани,  перший заступник голови облдержадміністрації Василь Процюк, голова райдержадміністрації Роман Муляр, учасники АТО  та представники духовенства. Також участь в заході взяла мати Олександра – Галина Миколаївна Подригун.

Участь в організації та підготовці заходу взяв працівник Залузької сільської бібліотеки - бібліотекар Гелега Алла георгіївна .

У своїх промовах Василь Васильович Процюк та Роман Петрович Муляр наголосили на значущості подвигів героїв Небесної сотні та українських воїнів на Сході. для новітньої історії України. Їх самопожертва та героїзм повинні стати прикладом для всіх наступних поколінь українців.

Мати героя Галина Миколаївна подякувала всім присутнім за вшанування пам’яті її  сина й висловила співчуття всім матерям сини, яких загинули захищаючи Україну.

Благочинний Білогірського округу Української Православної Церкви отець Олександр відслужив поминальний молебень та здійснив освячення пам’ятної дошки, а всі присутні вшанували пам'ять всіх невинно убієнних під час подій Революції Гідності хвилиною мовчання.

Після завершення церемонії відкриття меморіальної дошки Василь Васильович та Роман Петрович відвідали сільське кладовище, де поклали квіти до могили героя.

Переглядів: 479 | Додав: Іванівна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту
  •    
       

                


  • БІЙ ПІД КРУТАМИ


    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz