П`ятниця, 26.04.2024, 21:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Білогірська районна централізована бібліотечна система

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Статистика


Головна » 2016 » Лютий » 18 » Лесина казка
14:31
Лесина казка

12 лютого в концертному залі районного будинку культури відбувся І етап обласного конкурсу «Лесина казка» присвяченого 145-й річниці з дня народження великої української поетеси, борця за утворення українського народу, за його консолідацію в політичну націю – Лесі Українки. Його метою є патріотичне виховання молоді, збереження, розвиток, сприяння підйому творчої активності, підвищення рівня виконавської майстерності, вшанування пам’яті та популяризації творчості Лесі Українки.

Участь в конкурсі взяли 48 учасників. Це були майстри художнього читання сільських бібліотек, учасники драматичних гуртків будинків культури району й просто любителі поезії.

Захід відкрив голова районної державної адміністрації Роман Муляр. У своєму виступі він сказав, що з іменем цієї видатної людини безпосередньо пов’язаний не лише розвиток  вітчизняного мистецтва, але й утвердження нової паралелі художнього, філософського, політичного, державницького мислення і загалом національного світовідчуття та світорозуміння. Леся Українка є тією особистістю, життя й діяльність якої багато у чому визначали й визначають культурне і суспільно-політичне становлення нашої країни. Роман Петрович висловив впевненість в тому, що твори поетеси зачеплять кожного з нас й запалять в наших серцях вогонь любові до нашої неньки України.

А далі розпочався конкурс, виходили на сцену драматичні колективи, читці-декламатори читали вірші й з їх вуст лилася й огортала своїми чарами «Лесина казка».

За інформацією журі конкурсу переможці остаточно будуть визначені до 20 лютого, а вже 25 лютого вони візьмуть участь в заключному етапі обласного конкурсу, що відбудеться в місті Хмельницькому.

Однак вже зараз серед учасників можна виділити Інну Височанську з Воробіївки, яка прочитала вірш «Твої листи завжди пахнуть зів’ялими трояндами», мініатюру «Музичні химері», яку зіграли Назар Зайдовий та Тетяна Ярошук з Погорілець. Непогано виступили: Юлія Прокопчук з Йосиповець, Наталія Кузьмук з Миклаш, драматичний колектив «Масочка» Варивідського СБК, Василь Лобода та Аліна Самосюк з Сивок. Серед виступів дорослих читців можна відмітити Миколу Валігуру та Ганну Дембіцьку. З авторською поезією «Печаль» за мотивами творчості Лесі Українки виступила Аліна Баліцька.

Завершився конкурс літературно-музичною композицією «Вічний вогонь Лесиних пісень», яку до уваги глядачів представив драматичний  колектив Великокалетинецького СБК та працівники сільської бібліотеки.  

Переглядів: 435 | Додав: Іванівна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту
  •    
       

                


  • БІЙ ПІД КРУТАМИ


    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz